2017-02-09 19:12
Presentationerna av herrlagets spelare rullar vidare och nu har turen kommit till tre Lysviksynglingar som vi hade det stora nöjet att välkomna in i laget förra säsongen. Dessutom ytterligare ett nyförvärv.

Olle Persson

Första spelare född på 2000-talet att göra debut i LIF:s herrlag vilket skedde mot Gettjärns IF under fjolårets första hemmamatch. Bolltrygg och mycket teknisk och blev en startspelare direkt. Större delen av säsongen spenderades på högerkanten men gjorde även några fina insatser på centrala mittfältet. Bra påbrå från pappa Jörgen och det blev faktiskt en match med far och son på planen samtidigt, hemma mot Nordvärmlands FF 2. Olle är dessutom en vass hockeylirare. Denna säsong hoppas vi på fortsatt utveckling på fotbollsplanen och att första LIF-målet kommer (och snabbt följs av flera).

Olle har spelat 13 matcher i Lysviks IF.

Erik Augustsson

Liksom Olle född år 2000 och anslöt till herrlaget under hösten i fjol efter att ha spelat ungdomsfotboll i IFK Sunne. Blev omgående inkastad i hetluften med en hel del speltid och dessutom nya positioner i nästan varje match. Fick precis som Olle spela tillsammans med pappa Tomas som gjorde några uppskattade inhopp i målburen under säsongen. Erik har ett rejält tryck i skottet vilket vi hoppas få se mer av nästa säsong.

Erik har spelat 5 matcher i Lysviks IF.

Rickard Larsson

Lysviking född 1997 som mjukstartade seniorkarriären under 2015 med spel i vårt 7-mannalag. Under fjolåret blev det A-lagsfotboll som rivjärn på vänsterkanten. Kom igång mer och mer under säsongen och spelade de flesta matcher från start frampå hösten. Var flera gånger snubblande nära att sätta premiärmålet innan säsongen tyvärr fick ett tråkigt slut i hemmamatchen mot IS Emtarna 2 på grund av en olycklig korsbandsskada. Kommande säsong blir därför i första hand en rehabsäsong men Rickard kommer istället finnas med som ledare och är i full gång med tränarkursen C-Diplom.

Rickard har spelat 11 matcher i Lysviks IF.

Emil Örnborg

Senaste tillskottet i truppen anslöt från Gettjärn som tyvärr inte ställer upp i seriespel denna säsong. Provtränade med flera andra klubbar i kommunen innan valet föll på LIF vilket vi är mycket glada för då Emil är en kompetent fotbollsspelare som vi kommer ha stor nytta av. Har visat prov på såväl teknik som fysik på träningarna. Emil är hos oss tänkt som utespelare men har även spelat som målvakt tidigare vilket alltid är bra att ha några extra utav i laget.