Efterlängtad seger mot Bergsäng

2017-08-30 21:53
Efter en tung start på höstsäsongen med tre raka förluster kom en välbehövlig och efterlängtad seger hemma på Myrborgen mot Bergsängs BK med 6-1 (1-1).

Startelvan mot Bergsäng

På bänken: Josef Johansson, Rikard Larsson, Lars Nilsson och Nils Ol

Det är ingen överdrift att kalla matchinledningen för smakstart sett ur LIF-ögon. Hampus slår nämligen till direkt på avspark och skickar in en boll över Bergsängs målvakt som är ute och instruerar sina backar och inte är alldeles med på noterna. Liknande försök görs ju oftast i desperation och utan resultat i slutet av matcherna, kul att se en lyckad aktion denna gång. Bara några minuter senare får vi möjligheten att ytterligare bättra på resultatet då vi tilldöms en straff efter att en BBK-försvarare stoppat ett inlägg med handen. Straffen från Andreas slås lågt på målvaktens högra sida men tyvärr utan tillräcklig kraft och räddas utan några större problem. Fortsatt 1-0 således. Vi dominerar bollinnehavet förhållandevis stort i första halvlek och det känns som att vi har ett tydligt mentalt övertag efter matchens inledning. Tyvärr blir det dock Bergsäng som producerar nästa mål i matchen efter ett välriktat skott en bit utanför straffområdet i matchminut 11. Vi fortsätter ändå att spela bra och skapa chanser. Ofta genom inlägg eller inspel snett-inåt-bakåt från kanterna men också via väggspel centralt när någon av anfallarna kommer ner och möter bollhållare. Försvarsmässigt gör backlinjen återigen en mycket stabil insats och samarbetar bra med Anton i målet som erbjuder tillbakaspel i trängda lägen. Olle och Per på mitten vinner mycket boll och det är därför synd att Per tvingas utgå efter cirka en halvtimme med en misstänkt bruten stortå. Istället kommer Josef in på högerkanten och undertecknad (Alexander) tar över Pers roll. Denna förändring stör inte matchbilden nämnvärt utan vi fortsätter skapa chanser, tyvärr liksom de senaste matcherna utan att göra mål. Inga fler mål görs före halvtidsvilan men i matchminut 42 blir Bergsäng en spelare kort efter en frilägesutvisning där Hampus stoppas upp med en brysk glidtackling.

Inför andra halvlek byter vi ut Olle och sätter in Rikard på den offensiva innermittspositionen. Även denna halvlek tar vi tag i taktpinnen direkt och förvaltar vårt numerära övertag. Martin Olsson ger oss 2-1 på passning från Rikard i matchminut 48. Tio minuter senare är det dags för samme målskytt igen, denna gång på passning från Hampus. Och bara två minuter senare med en timme spelad gör Jonathan 4-1 efter att ha väggspelat sig in från vänster i straffområdet med hjälp av Hampus. Några byten görs i ungefär samma veva då Nils ersätter Adde som högerback och Lars kommer in istället för Martin Olsson i anfallet. Även undertecknad utgår och Olle kommer in på mitten igen. Matchen känns väl nu ganska avgjord och vi är lite loja i vissa situationer men backlinjen fortsätter att agera disciplinerat vilket gör att vi aldrig blir riktigt tillbakapressade även om Bergsängs spelskickliga mittbackspar (bröderna Jonas och Joel Håkansson) försöker få igång spelet samtidigt som de håller ihop försvaret. Nils har några tuffa löpdueller mot en startsnabb Bergsängsspelare men hinner ikapp i samtliga tack vare sin höga toppfart. Två ytterligare mål görs i matchen och det är LIF-mål båda två. I matchminut 77 kommer en passning från Hampus inne i straffområdet mot Lars på bortre stolpen som inte gör några misstag utan placerar in lågt och säkert i hörnet. Två minuter från full tid får sedan Josef göra sitt första mål i LIF-tröjan på passning från Rikard, Josef hade även ett snyggt klackmål bortdömt för offside tidigare i andra halvlek. 6-1 blir sista målet och slutresultatet i en mycket väl genomförd match av hela laget.

Noterbart är att det faktiskt var lite tryck på läktaren denna match då Marcus Hedelins 30-årsfest intog den västra läktarsektionen. Visst störningsmoment för domaren måhända men då supportrarna var mer högljudda än aggressiva blev det förhoppningsvis inga bestående men. För oss som spelade var det dock kul med läktarstödet och mycket stämningshöjande med utrop som ”Fegis!” (när Bergsängs målvakt rensade undan en boll) och ”På vilka grunder?” (när Hampus varnades, troligen för protest).  Publiken tackades följaktligen av efter matchen.

Nästa match för herrlaget är borta mot Östra Deje lördag den 9 september 11:00.