Herrlaget inför säsongen 2017

2017-02-03 17:36
Försäsongen är igång för fullt och det är hög tid att komma med en liten lägesrapport och börja presentera truppen för 2017.

Efter att sista seriematchen för 2016 spelats på Råda IP lördag den 1 oktober tog vi i herrlaget ett välförtjänt uppehåll under två dagar innan vi drog igång igen tisdag den 4 oktober. Fram till början av december tog vi det ganska lugnt med futsal en gång i veckan. Därefter ökade vi på till två träningar i veckan. Efter nyår har vi tränat tisdagar i Lysvikshallen (med avslutande fyspass under ledning av vår lokala PT Angelica Berg) och lördagar i gräshallen i Sunne. Träningsnärvaron har varit god under de 26 träningar vi avverkat hittills. När det gäller inomhuscuper har vi legat lågt hittills men är anmälda till Eitech Cup i Sunnes gräshall söndag den 19 februari.

Jag tänkte försöka presentera hela vår trupp den närmaste tiden och då vårt motto är "Allt för bygda" tänkte jag börja med tre som verkligen lever upp till detta. Som bonus levereras även ett nyförvärv.

Anders Lindberg

Lysviksfostrad spelare som efter säsongen 2008 försvann över gränsen till Norge. Återvände från sin exil inför fjolårets säsong där han blev en av stöttepelarna när vi tvingades dra oss ur division 5 och börja om i 7:an. Valdes till kapten men bröt oturligt foten i bortamatchen mot IS Emtarna 2 strax före sommaruppehållet. Överträffade dock skadeprognosen och var tillbaka till de avslutande matcherna på hösten. Legat i hårdträning under försäsongen och utövar diverse träningsformer i Lysvikshallen de flesta av veckans dagar. Fysiken lär det inte vara några större fel på när serien drar igång vilket kan komma väl till pass på innermittfältet.

Anders har spelat 115 matcher och gjort 18 mål i Lysviks IF.

Andreas Svensson

En av LIF:s verkliga trotjänare det senaste decenniet som spelat för klubben i division 7, 6 och 5. Snabb och stark back som var mycket viktig i mittförsvaret föregående säsong även om skador tyvärr störde en del. Lär bli en viktig kugge även kommande säsong med sin rutin och resoluta spel. Har även en riktig bössa och har slagit till i målprotokollet med några riktiga långskott genom åren.

Andreas har spelat 149 matcher och gjort 7 mål i Lysviks IF.

Martin Nilsson

Kommer (liksom Andreas) från LIF:s 91-lag som tränades av Lars-Göran Olsson. Har varit klubben trogen i alla år även om det varit uppehåll några säsonger. Gjorde storstilad comeback i fjol och var en av lagets få konstanter då han spelade samtliga matcher från start. Rapp spelare som har en mycket bra vänsterfot (och helt okej högerfot). Positionen är oftast vänsterback men han vikarierade även som mittback några gånger i fjol och gjorde ett bejublat framträdande som vänsterytter i sista matchen mot Råda. En insats som kröntes med ett mål.

Martin har spelat 89 matcher och gjort 3 mål i Lysviks IF.

Gustaf Eriksson

Nyförvärv av årgång 94 som är fostrad i IFK Sunne men som hållit uppe några år. Har nu valt att skriva på för LIF vilket vi är mycket glada för. Redan hunnit visa upp stor träningsflit och god teknik. Iögonfallande lik den gamle LIF-profilen August Wahlund när det kommer till rörelsemönstret. Gustaf kommer med all sannolikhet att bli ett stort tillskott på Myrborgen kommande säsong.