Lägesrapport inför seriepremiären - Lysviks IF - Fotboll - IdrottOnline Klubb

Lägesrapport inför seriepremiären

2018-04-30 19:13
Seriespelet har närmat sig med stormsteg för herrlaget och här kommer en liten sammanfattning av försäsongen inför morgondagens seriepremiär mot Deje IK på Fryxellska IP 16:00.
  • Uppdaterad: 2018-05-20 16:35

Det har varit en lång försäsong med ett 60-tal träningstillfällen sedan oktober där vi varvat futsal i Lysvikshallen med träningar i gräshallen och på konstgräsplanen. Vi har även tagit hjälp av Angelica Berg och kört några tuffa fyspass i Lysvik. Träningsnärvaron får man säga har varit ganska låg men har fått sig ett rejält lyft under april då vi legat runt 15 deltagare nästan varje träning.

Spelade träningsmatcher i gräshallen:

Vinst 4-2 mot Rinn
Oavgjort 3-3 mot IFK Sunne J

Spelade träningsmatcher ute på fullstor plan:

Vinst 4-1 mot Rinn
Förlust 2-1 mot Emtarna
Vinst 3-1 mot Bäckalunds IF

Totalt sett gedigna insatser under träningsmatcherna mot division 6-motstånd. Bra försvarsspel, många bollvinster över hela banan och en hel del skapade lägen. Ärligt talat är jag lite förvånad att det gått såpass bra på träningsmatcherna men vi ska inte låta försäsongens fina matchresultat stiga oss åt huvudet. En träningsmatch är ju trots allt bara en träningsmatch. Det går dock inte att förneka att det sett bra ut överlag och det ska bli kul och intressant att se hur det går i seriespelet.

Vi har en bred och bra trupp med totalt runt 35 spelare tillgängliga för spel i division 7 och 7-manna senior. Av erfarenhet vet vi att det krävs en hel del spelare för att klara av en säsong i division 7. För att alla ska få speltid är det dock viktigt även att hålla igång vårt 7-mannalag som vi haft sedan 2015.

Klara spelarförluster:

Johan Bejbom, uppehåll
Emil Örnborg, till Gettjärns IF
Hampus Ueltzhöfer, till IFK Velen

Klara nyförvärv:

Michael Larsson, comeback
Oscar Larsson, Torsby IF
Amer Almuhajer Trabzounli, från Bjälveruds IK
Mohammad Awad, från Bjälveruds IK
Krister Nilsson, från IFK Sunne
Roberth Sundhäll, från FBK Karlstad

Som nyförvärv kan även nämnas Josef Johansson som tillkom från IFK Sunne några matcher in på föregående höstsäsong samt Hassan Hamwi som gjorde några enstaka framträdanden 2017. Det ser dessutom ut som att vi kommer kunna få klart med ytterligare några spelare inom kort.

Division 7 norra startar för vår del (som nämndes i inledningen) på konstgräsplanen i Sunne mot Deje IK tisdag 1 maj 16:00. Deje är ett lag vår klubb nog inte mött på seniornivå på väldigt många år då de brukat hålla till högre upp i seriesystemet. Alltid kul med lite nytt motstånd! I division 7 norra 2018 spelar:

Bergsängs BK
Deje IK
Ekshärads BK 2
Fensbols IF
Gettjärns IF
Lysviks IF
Olsäters SK
Rännbergs IK
Östra Deje IK

På förhand skulle jag tro att det blir en ganska jämn serie. Östra Deje var snubblande nära att bli uppflyttade i fjol och får kanske gälla som favoriter om de ställer upp med en liknande trupp denna säsong. Hur som helst känns det som att det kommer bli en bra och rolig säsong för Lysviks IF i division 7 norra.