Proppen ur i Olsäter

2017-05-15 16:38
Efter idel förluster i såväl träningsmatcher som de två första seriematcherna kom till slut en efterlängtad seger för herrlaget. Och det med besked. 2-9 blev slutresultatet borta mot Olsäters SK efter 2-3 i halvtid.

tartelvan var formerad på följande sätt:

Vi hade dessutom en stark bänk i form av: Christoffer Olsson, Martin Olsson, Fredrik Pettersson och Jonathan Börjesson.

Rejäl rotation vad gäller positioner i jämförelse med senaste matchen (förlust 0-2 hemma mot Forshaga IF 2) då endast Martin Nilsson och Mohammed Ashour startade på samma position som då. Det skulle dock visa sig bli en mycket lyckad komposition.

Vi inleder matchen med en helt annan inställning än senast och är närmast övertaggade i inledningen. Vi får en mycket behaglig start och efter två resoluta avslut och mål av Mohammed och Olle är vi uppe i ledning 0-2 efter 17 minuter. Olsäter är dock inte helt ofarliga i första halvlek utan hotar emellanåt och reducerar till 1-2 fem minuter senare. Jojo (Jonas Johannesson) sätter dock 1-3 kort därefter men sedan har vi en lite sämre period i matchen även om chanser skapas och Olsäter reducerar återigen strax före halvtidsvilan. Detta efter ett mycket fint avslut men lite väl slarvigt försvar i situationerna innan då vi var flera försvarsspelare som agerade slött.

2-3 i halvtid och vi gör ett byte genom att plocka av Nils och sätta in Krille som vänsterback och flytta upp Martin Nilsson som vänsterytter. En kvart in i andra fixar dessa båda 2-4 på en mycket fin hörna slagen från vänster av Martin N som Krille nickar in. I ungefär samma veva byter vi in Martin Olsson istället för Mohammed på topp. Nu är känslan att Olsäter börjar krokna men orosmolnen hopar sig några minuter senare då vi åker på en utvisning. Det är Johan som yttrar några mindre lämpliga ord efter att ha blivit träffad av ett pungskott efter en avblåsning. Säkert korrekt sett till regelboken men kändes väl hårt i sammanhanget. Förhoppningsvis blir det ingen längre avstängning. Efter detta flyttar vi in Krille som mittback och drar tillbaka Martin N som vänsterback medan Martin O går ner som vänsterytter. Det visar sig snart gå minst lika bra med 10 man på planen då först undertecknad drar in ett långskott till 2-5 och vi gör även 2-6 vid 70 minuter spelade. Tyvärr blir våra två sista avbytare Fredrik och Jonathan kvar på bänken lite väl länge då utvisningen rör till det lite men när de väl kommer in lägger hela laget in ytterligare en växel och gör tre mål sista fem minuterna. Det är Jojo och Martin O som delar broderligt på de fyra sista målen.

Totalt sett en mycket gedigen insats av samtliga. Vi fick till en uppställning som passade mycket bra ihop och visade upp ett disciplinerat försvarsspel och varierat anfallsspel som nötte ner ett Olsäter som inte riktigt höll för 90 minuter. Några nycklar var kommunikationen som fungerade mycket bra såväl offensivt som defensivt samt Olle och Barrulf som vann mycket boll och täppte till de ytor på mitten vi haft stora problem med senaste matcherna. Tur också att vi kunde få in Linus i målet när varken Ronny eller Berglund var tillgänglig. Avslutningsvis kan nämnas att det var lagets största seger sedan 0-15 borta mot Åmotfors IF/IFK Ås (ej att förväxla med förstalaget IFK Ås Åmotfors) hösten 2014.

Nästa match är borta mot Kils AIK 3 på Sannerudsvallen fredag 19:00.